- Vi brukte lønnssystemet Mamut, levert av Visma. Når vi fikk beskjed om at dette skulle legges ned, fikk vi anbefalt av Visma om å gå over til det nye digitale systemet; Visma Payroll, forteller Marianne Larsen, account manager i Hallgruppen.
– Det er lett å undervurdere kompleksiteten i et slikt systembytte. En slik overgang er krevende, og vi ønsket å gjennomføre dette på en god måte. Vi pratet med Visma om hvordan vi kunne sørge for en ryddig og riktig overgang. De kom da med en klar anbefaling; Kontakt MDE Sigma og bruk dem i denne prosessen, forteller Larsen.
Videre forteller hun at verdien av å ha et kompetent selskap i ryggen, både som sparringspartner, men også til å utføre kritiske oppgaver i lønnssystemet, har vært viktig for Hallgruppen.
Hun drar frem de mange potensielle fallgruvene man kan havne i, om man velger å implementere et nytt lønnssystem inhouse.
– Vår lærdom var at det finnes langt flere elementer man må ta hensyn til, enn vi trodde på forhånd. Det kan være endringer i regelverk man må være oppdatert på, nye funksjoner i systemet man må sette seg inn i, og mye mer. Og alt dette på et område man ikke har råd til feilskjær på; Lønn, sier Larsen.
– Fagekspertise på lønn og lønnssystemer er avgjørende
Hun sikter til den lite føyelige praksisen for utsendelse av lønn og ikke minst et regelverk som til tider kan være vanskelig å tolke, og vanskelig å holde seg oppdatert på, med de endringene og justeringene som stadig kommer.
– Lønn tuller man ikke med. Det skal betales ut på en spesifikk dato, og konsekvensene er store om man roter med dette, både for bedriften, men først og fremst for de ansatte. Ekspertisen i MDE Sigma var viktig for oss når vi skulle implementere Visma Payroll og få dette opp å gå, samtidig som vi måtte klare å kjøre ut de første lønningene i tide og på riktig vis, forklarer Larsen.
MDE Sigma bistod Hallgruppen og Larsen med alt fra installasjon, veiledning, overføring av data og til å kjøre gjennom de første rundene med lønn.